top of page

Vioolles

Een instrument leren bespelen, daar heb je je leven lang plezier van! En de viool is een prachtig instrument om de ontdekkingstocht naar muziek mee te gaan ondernemen.

In de lessen besteed ik aandacht aan alle aspecten van het vioolspelen. Een gezonde houding en goede technische basis zijn van groot belang om je steeds beter te kunnen uiten op de viool, maar minstens zo belangrijk is dat je plezier hebt in het maken van muziek en dat beleving en passie naar voren komen in je spel.

Ik probeer bij alle leerlingen het beste uit ieders mogelijkheden en talenten te halen en door gebruik te maken van verschillende methodes iedereen precies te geven wat nodig is om je verder te ontwikkelen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alleen muziek maken is leuk, maar samen muziek maken is nog veel leuker! Daarnaast is het een van de leerzaamste dingen die er zijn. Daarom is er in de les veel aandacht voor samenspel in de vorm van duo’s of kleine ensembles  met andere leerlingen of met de docent.

Muziek maken blijft een podiumkunst, en daarom organiseer ik twee keer per jaar een gezellige voorspeelavond waarop iedereen kan laten horen waar hij/zij mee bezig is.

Een instrument leren bespelen en samen muziek maken is natuurlijk ontzettend leuk, maar wist je dat het ook nog eens wetenschappelijk bewezen is dat het positieve invloed heeft op de ontwikkeling van kinderen en de hersenen in het algemeen?  Het is bijvoorbeeld goed voor de ontwikkeling van je zelfvertrouwen, discipline, concentratie en het draagt bij aan het ontwikkelen van sociale vaardigheden. Een reden te meer om les te nemen en muziek te maken!

groot_MF47375.jpg
bottom of page